Ljubav ne poznaje granice. Ona prema čokoladi.

U brojnim marketinškim kampanjama, čak i onim koje su kreirali neki od najpoznatijih proizvođača čokolade u svijetu, tokom godina se čokolada uglavnom predstavljala kao proizvod za žene. Ipak, muškarci podjednako uživaju u ovoj poslastici, prilično često i u velikim količinama. Zapravo, naredna priča upravo to potvrđuje.

U velikim marketima mog muža ćete naći blizu polica s čokoladama. Zagleda, koja bi mu se dopala, ima li neka bez kalorija, jer godine idu, a stomak se neće sam skinuti (nije da on ima stomak, on je najzgodniji) i tako zaljubljeno gleda u sve to slatko što bi se moglo naći u našoj korpi.

wedel3wedel1

Mi u kući moramo uvijek imati nešto slatko. Torte i kolači se ne računaju – TO JE OBROK. Mislim više na keks, čokoladu, čokoladu ili čokoladu. Često tako dođe i donese, bez i da postavim pitanje kaže: Bilo je na akciji pa ja kupio. Tako me upoznao sa mojom novom omiljenom. Sa najluđim mogućim ukusima. Alo, čokolada s ukusom panakote? Tiramisua?

Ali ok. Ljubav ne poznaje granice. Kako smo tako oboje zbunjeni prirodno jednom prilikom smo zajedno bili u prodavnici, on je, dok sam ja tražila nešto, stavio dvije VELIKE Wedelove čokolade s dva različita ukusa, a onda ja, iz ljubavi, dodam još jednu ne znajući da je on stavio već dvije.

Ono što će uslijediti će vas šokirati. (Neće, ali je rečenica “legla”)

Jedne prohladne predzimske noći, dok je on zabrinuto gledao u dio gdje inače stoje slatkiši, tražeći bilo šta slatko, makar to bila i jabuka, ugleda moj muž, čokolada mog života, da mi u kući imamo još jednu, neplaniranu, veliku Wedelovu tiramisu čokoladu.

“Pa otkud? Pa kako nisam video? Pa zašto ja ne znam za nju?”

 

Ovo je priča s hepi endom. On dobio čokoladu, ja nasmijanog muža, a vi priču o tome da čokolada nema ni rod ni broj. Čokolada je ta koja donosi radost i trenutke sreće sa voljenima i nikada je nije previše.

Koja je vaša omiljena?